Dit wordt de aller allereerste editie van mijn blog op www.haroldvangenderen.nl en wat leuk dat jij dat nu aan het lezen bent.

Mijn naam is hoe verrassend, Harold van Genderen en ik ben geboren op 16 maart 1966 in Amsterdam.

Eigenlijk was het de bedoeling dat ik in het waterrijke Vinkeveen het levenslicht zou mogen aanschouwen maar waarschijnlijk was ik toen al een lastig product want mijn moeder werd toen de bevalling thuis niet lukte als nog met een ambulance naar het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis gebracht.

Sowieso loopt Amsterdam een beetje als een rode draad door mijn leven , niet alleen komt mijn favoriete voetbalclub er vandaan ( de plaatselijke trots Fc Den Bosch even niet meegerekend ) ook heb ik bij de Hogere Economische School aan het Raamplein in Amsterdam gestudeerd waar ede meeste indruk studentenvereniging Pigmentum heeft gemaakt, maar ach, “It’s more important who you know, than what you know”, toch ??

Tevens heb ik in Amsterdam bij de Verenigde Spaarbank gewerkt en op het Banneplein in Amsterdam-Noord gewoond met Miranda, waarmee ik op 26 mei 1995 ( 2 dagen nadat ik in Wenen zag hoe Ajax met 1-0 de finale van de Champions League won ) ben getrouwd.

En als we het dan toch even over mijn familie hebben , op 20 april 1996 is Quinty geboren die nu samen woont met Rick die overigens door mij als een schoone zoon wordt beschouwd.

Ik woon en werk ( accountmanager bij www.dutchitalmedia.nl) als Bourgondische Import Brabander nu in het oh zo mooie ‘s-Hertogenbosch.

De grootste reden dat ik besloten heb dat ik een blog wil gaan bijhouden komt voort uit het feit dat ik de komende maanden ten strijde trek tegen de Corona kilo’s.

Bianca Holvast van www.blijgewicht.nl zal me hiermee gaan helpen, en elke Zondag hebben wij op Clubhouse van 09:00 uur tot 10:00 uur een uitzending met als titel: “Van COVID naar Go Fit!”

Mijn doel is om op een verantwoorde manier 22 kilo te gaan afvallen.

Om dit als een S.M.A.R.T ( specifiek meetbaar acceptabel realistisch en tijdsgebonden ) doel te realiseren heb ik de volgende stappen gepland :

07-04-2021 07 kilo afgevallen
12-08-2021 14 kilo afgevallen
22-12-2021 22 kilo afgevallen.

De oplettende lezer zal zich afvragen waarom 12-08 en niet 14-08, echter dat heeft er mee te maken dat één van mijn beste vrienden te weten Marco Jonker op die dag jarig is.

En dezelfde oplettende lezer vraagt zich misschien tevens af waarom 22 kilo , waarom afvallen en hoeveel houdt je dan over.

Wel zowel eind december 2020 als begin januari onder ging ik in het Jeroen Bosch Ziekenhuis respectievelijk een hartfilmpje en een hartecho vanwege steken in mijn borst.

Gelukkig was er niks schokkends ( leuke woordspelling ) aan de hand maar ik kreeg wel de goed bedoelde tip om mijn gewicht van op dat moment 119 kilo fiks naar beneden te brengen.

Nu hoop ik ooit een joviale, sportieve maar vooral gezonde opa te mogen worden dus deze zogenaamde gele kaart heb ik dan ook zeker ter harte genomen .

Na bij Coolblue een Fitbit te hebben gekocht, en de app Ommetje op mijn gsm te hebben geïnstalleerd ben ik aan de slag gegaan.

Elke dag begin ik met 20 minuten wandelen en de tijd dat ik ‘s avonds onze Chihuahua Divo uitlaat wordt bepaald door hoeveel meters ik nog moet maken om mijn dagelijkse 10.000 stappen te realiseren.

Overigens is Bianca niet de enige coach die me helpt.

Elke zaterdagochtend ga ik naar Amy Haji van www.1op1dieetdenbosch.nl om de pap van het 1:1 Dieet aan te schaffen en bij haar op de weegschaal te gaan staan.

Daarnaast kan ik heerlijk sparren met Harold Meeuwsen die net als Marco tot mijn beste vrienden behoren.

Dat ik op de goede weg ben blijkt wel dat ik mijn eerste target ( 07 kilo zijn afgevallen op 07 april ) inmiddels al in the pocket heb.